Vanaf 1 juli geldt er een totaalverbod op de verkoop op afstand van de producten in de tabakbranche. Helaas valt onze webwinkel hier ook onder. Dit betekent dat er vanaf 1 juli alleen nog maar in fysieke winkels, speciaalzaken en tabakszaken e-liquid, e-sigaretten en relevante onderdelen mogen worden verkocht. Het is dus helaas niet meer mogelijk om onze producten online te bestellen.

Heb je nog vragen of andere opmerkingen onze klantenservice is op werkdagen tussen 10:00 en 16:00 bereikbaar via telefoon, chat of email om je te helpen en eventuele vragen te beantwoorden.

Telefoon: 013-7370138

Whats app: 013-7370138

Email: [email protected]

Leeftijd 18+

JustLikeSmoking.nl | Elektrisch roken - E-sigaret | Gratis Verzending

Onze producten zijn alleen geschikt voor 18 jaar en ouder

Ik ben 18+ Ik ben jonger dan 18

Sorry, onze producten zijn alleen geschikt voor 18 jaar en ouder.

Vragen? Bel 013-7370138 - Elke werkdag bereikbaar van 09.00 - 18.00 uur | Gratis Verzending vanaf € 10,-!

Je eigen e-liquid maken in 5 stappen

  • Geplaatst op
  • 0

E-liquid makenJe eigen e-liquid maken in 5 stappen

Rook jij regelmatig een e-sigaret? Dan weet jij als geen ander dat de smaak en samenstelling van je e-liquid heel belangrijk is. E-liquid dient voor dampers als dagelijkse brandstof. Je kunt op een heel eenvoudige en makkelijke manier je eigen e-liquid maken. En het is ook nog eens lekker goedkoop!

 

Wat heb ik nodig om zelf een e-liquid te maken?

  1. Base, ook wel basisvloeistof genoemd. Dit is een smaakloze vloeistof waaraan je aroma toevoegt om smaak te creëren.

  2. Aroma, ook wel smaakvloeistof genoemd. Dit is de smaak die je toevoegt aan de base.

  3. Flesjes om de zelfgemaakte e-liquids in te bewaren, een spuitje, weegschaal of maatbeker om de juiste hoeveelheden af te meten, blanco etiketten om op de flesjes te plakken.

  4. Geduld... Zelf een e-liquid maken kost nu eenmaal tijd. Je krijgt er natuurlijk ook wel iets bijzonders voor terug, een op jouw afgestemde smaakbeleving!

 

Een e-liquid maken, hoe pak ik dat aan?

Eigenlijk is het maken van een e-liquid hetzelfde als koken. En het mooie aan koken is dat iedereen het kan. Dus geen zorgen, wij helpen jou op weg om je eigen smaaksensatie te creëren. Je hoeft alleen maar de volgende vijf stappen te volgen.

Stap 1 De basis: vloeistof

Voor het creëren van een e-liquid zijn een aantal ingrediënten nodig. Om te beginnen neem je een smaakloze basis (base) van propyleen glycol (PG) of plantaardige glycerine (VG). Of een mix hiervan. Bij Justlikesmoking.nl helpen we je graag met de eerste stap op weg naar je eigen e-liquid. De smaakloze basis is bij ons kant-en-klaar verkrijgbaar in verschillende nicotinegehaltes en milliliters.

Stap 2 Ah, roma!

Aan de base voeg je vervolgens een smaakvloeistof (ook wel aroma genoemd) naar keuze toe. Dit doe je om de juiste smaak in je e-liquid te krijgen. Wij raden aan om te beginnen met 10% aroma. Door gebruik te maken van je favoriete aroma, smaakt jouw zelfgemaakte e-liquid precies zoals je wilt! Ook kun je meerdere aroma's toevoegen, denk bijvoorbeeld aan appel en kaneel, koffie en rum, aardbeien en banaan of natuurlijk je eigen heerlijke creatie. Natuurlijk is de ene aroma de andere niet, sommige aroma’s kunnen bijvoorbeeld sterker zijn. Wanneer dit het geval is, hoef je minder aroma aan de base toe te voegen. Daarnaast is de VG/PG-verhouding in de base ook van belang voor de hoeveelheid aroma die je toe moet dienen. Wanneer het VG-gehalte in de base hoger is dan het PG-gehalte, dien je meer aroma toe te voegen dan wanneer het PG-gehalte in de base hoger is. Omdat het lastig te bepalen is hoeveel aroma je precies toe moet voegen aan de base adviseren wij om kleine beetjes aroma toe te dienen. Mocht de smaak niet naar wens zijn, kun je altijd meer aroma toevoegen.

Stap 3 Laat je niet flessen

Om jouw zelfgemaakte e-liquid te bewaren heb je natuurlijk ook flesjes nodig. Er zijn twee soorten flesjes: kunststof en glas. Wil je jouw e-liquid langer kunnen bewaren? Dan kun je deze het beste in een flesje van glas bewaren. Echter zijn glazen flesjes altijd voorzien van een druppelpipet. Heel onhandig dus voor het bijvullen van jouw e-smoker. De kunststof flesjes zijn gemakkelijk in gebruik vanwege het druppeltuitje en de flexibiliteit. Dankzij de flexibiliteit kun je jouw e-smoker heel makkelijk bijvullen omdat je het flesje in kan drukken. Daarnaast hoef je met een kunststof flesje niet bang te zijn dat je jouw zelfgemaakte e-liquid per ongeluk kapot laat vallen.

Stap 4 Shake it baby!

De volgende stap is eigenlijk heel simpel. De basisvloeistof en aroma moeten zich goed met elkaar vermengen. Je zult dus na het mengen het flesje (met dop erop) moeten schudden.

Stap 5 Steeping: geduld is een schone...

Klaar met schudden? Dan is het tijd voor het rijpingsproces, dit wordt ook wel steepen genoemd. Tijdens het steepen mag je ook nog best een paar keer schudden (dop erop). Hoe langer je jouw e-liquid laat rijpen, hoe dieper de smaak. Gemiddeld heeft een zelfgemaakte e-liquid minimaal twee dagen nodig om te rijpen, maar dit verschilt per aroma en base.

Bij het steepen zet je het aangemaakte mixflesje (dop erop) gewoon op kamertemperatuur weg in een donkere ruimte. De kleur van de e-liquid zal gedurende deze tijd wat donkerder worden. Geen zorgen, dit is normaal. Wij raden aan om tussentijds jouw zelfgemaakte e-liquid nog een paar keer goed te schudden (met dop) en deze daarna weer rustig weg te zetten. Na een paar dagen is jouw e-liquid klaar voor gebruik en kan je heerlijk gaan genieten van jouw zelfgemaakte e-liquid!

 

Bonustip: een e-liquid maken lijkt op het maken van pannenkoeken, de eerste mislukt regelmatig. Maak daarom kleine hoeveelheden, zodat je niet teveel weg hoeft te gooien als het mislukt.

 

Heb je nog vragen of wil je persoonlijk advies?

Just Like Smoking heeft als missie om jou de allerbeste dampbeleving te bezorgen! Dus heb je nog vragen over onze e-liquids, dampbenodigdheden of het bestelproces? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, we zijn elke werkdag van 09.00 uur - 18.00 uur bereikbaar op 013-7370138. Wij voorzien je met alle plezier van persoonlijk advies en beantwoorden graag al jouw vragen.

 

Just Like Smoking is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de resultaten van de door jouw gemixte e-liquid. Het gebruik van nicotine is schadelijk voor de gezondheid en is geheel op eigen risico.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zoeken

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Scroll top